Hoe wij werken

Tibetaanse Spaniel Puppies

Wij fokken, als wij naast onze banen er tijd voor hebben, af en toe een nestje met tibbie pups. Alle pups hebben een stamboom van de Raad van Beheer (officieel erkend door de FCI). De ouders van al onze pups hebben geen symptomen van patella luxatie en worden hierop getest door de dierenarts. Tevens hebben ze geen symptomen van (erfelijke) oogaandoeningen zoals PRA, cataract en overige oogziektes. Onze honden worden voor het inzetten van de fok alleen ingezet als ze een geldige ECVO-oog uitslag hebben. Ook worden onze tibbies via de officiële AHT DNA test gecontroleerd op het PRA-3 gen, al onze tibbies zijn vrij van dit gen. Onze tibbies zijn lief en sociaal van karakter.

Bij ons staat gezondheid, karakter en type voorop, wij fokken dan ook niet op kleuren omdat een tibbie veel leuker is met een lief en speels karakter dan met een "bijzondere" kleur. Tibbies kunnen wel 16 jaar oud worden en dat is toch het allerfijnste met een super sociale en lieve tibbie! Dat is voor ons het belangrijkste!

 

Af en toe hebben wij een oudere pup of jong volwassen tibbie beschikbaar voor een liefdevol huis. Voor meer informatie of interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of neem een kijkje op de pagina puppies of herplaatsing. Als men bij ons een puppy wil kopen, willen wij eerst kennismaken met de toekomstige eigenaar bij ons thuis. Wij vinden het erg belangrijk dat men, voordat er een beslissing wordt genomen over het aanschaffen van een hondje, dit weloverwogen gebeurd en er een wederzijds vertrouwen tussen de aspirant pup eigenaar en ons is.

 

Wij fokken af en toe een nestje en omdat wij niet het hele jaar door pups verwachten hanteren wij niet het hele jaar door een wachtlijst. Het is dus aan te raden om onze website regelmatig te raadplegen. Alleen op het moment dat wij een nestje pups verwachten houden wij een e-maillijst bij voor geïnteresseerden. Wij zijn lid van de grootste Rasvereniging in Nederland en van diverse tibbie verenigingen in het buitenland.

 

Wij fokken op selectieve basis tibbies, voor ons bestaat dit uit af en toe een nestje fokken en alleen combinaties maken die voor onszelf interessant & uniek zijn. Het fokken van pups is voor ons een serieuze zaak en wij maken daarom ook steeds verschillende combinaties. Voor onze eigen reuen in huis geldt dat ze selectief worden ingezet. We maken veel gebruik van buitenlandse dek reuen en zo houden we een hele brede basis van lijnen in onze fokkerij.

Tibetaanse Spaniel Puppies

Onze puppies leven net als onze volwassen tibbies gewoon in huis, en onze pups worden in de huiskamer groot gebracht. Daarnaast vinden wij het belangrijk om onze pups ook goed te habitueren en te socialiseren, dit is namelijk belangrijk voor de latere ontwikkeling van de hond. Puppies zijn het meest gevoelig voor habituatie en socialisatie als ze tussen de 3 en 12 weken oud zijn. In deze periode is het leervermogen van een pup het grootst. Wij starten vanaf 3 weken in huis en in de tuin met habituatie en socialisatie. Zodra onze pups de 6 weken enting gehad hebben bij de dierenarts gaan ze vanaf dan regelmatig mee in de auto en bezoeken winkels, het treinstation, het bos of de zandvlakte en gaan ze ook mee op visite. Vanzelfsprekend krijgen onze puppies een stamboom met DNA certificaat mee van de Raad van Beheer en hebben ze een microchip. Onze pups zijn dan diverse keren ontwormd en zijn up-to-date gevaccineerd en hebben een EU-paspoort met gezondheidsverklaring van de dierenarts en krijgen een koopcontract mee.  De door ons gefokte puppies brengen wij binnen Nederland (en in overleg soms ook buiten Nederland) weg naar hun potentiële eigenaren. Een pup blijft in eigendom van ons als fokker totdat de verkoop definitief gesloten en afgerond wordt.  Voor ons is het fokken een gevoelskwestie en als wij op enig moment twijfels hebben, dan plaatsen wij de pup niet en blijft de pup bij ons. Wij komen samen met de pup de huissituatie checken, daarnaast moet het hele plaatje voor ons goed voelen om de uiteindelijke koop definitief te maken. 

 

Wij adviseren onze toekomstige pup eigenaren ook om een (pup)training te volgen bij een erkende hondenschool die werkt op basis van beloning om goed gedrag te stimuleren. Omdat op deze manier trainen positief bijdraagt in de baas/hond combinatie. Het is dan ook erg belangrijk dat zowel de baas als de hond plezier aan de training heeft.

 

Let op: Wij verkopen geen pups op basis van alleen e-mail contact! De mail is een prima communicatie middel om ons te bereiken en voor een eerste kennismaking, zodat u gelijk een beeld kunt schetsen van u en uw woonsituatie. Daarnaast verwachten wij wel dat alle potentiële eigenaren bij ons thuis komen voor een kennismaking.  

 

Tenslotte willen wij u adviseren om geen tibbie via websites zoals marktplaats of via Facebook verkooppagina's aan te schaffen, dit om teleurstellingen te voorkomen. Neem liever een kleine fokker die de ouderdieren en pups in huis heeft en niet pups van meerdere rassen  in de verkoop heeft. Verder is het belangrijk dat een fokker meer over het ras kan vertellen, open en transparant is over de gezondheid. Een goede fokker kan geldige ooguitslagen en knie-resultaten overleggen en heeft de pups niet alleen in huis maar neemt ze ook mee op stap buitenshuis ter socialisatie. 

 

Sandra & Maria

 

Tibetaanse Spaniel Puppies
Tibetaanse Spaniel Puppies