Hoe wij werken

Tibetaanse Spaniel Puppies

Wij fokken, als wij naast onze banen er tijd voor hebben, af en toe een nestje met tibbie pups. Alle pups hebben een stamboom van de Raad van Beheer (officieel erkend door de FCI). De ouders van al onze pups hebben geen symptomen van patella luxatie en worden hierop getest bij de dierenarts. Tevens hebben ze geen symptomen van (erfelijke) oogaandoeningen zoals PRA, cataract en overige oogziektes. Onze honden worden voor het inzetten van de fok alleen ingezet als ze een geldige ECVO-oog uitslag hebben. Ook worden onze tibbies via de officiële AHT DNA test gecontroleerd op het PRA-3 gen, al onze tibbies zijn vrij van dit gen. Onze tibbies zijn lief en sociaal van karakter.

Bij ons staat gezondheid, karakter en type voorop, wij fokken dan ook niet op kleuren omdat een tibbie veel leuker is met een lief en speels karakter dan met een "bijzondere" kleur. Tibbies kunnen wel 16 jaar oud worden en dat is toch het allerfijnste met een super sociale en lieve tibbie! Dat is voor ons het belangrijkste!

 

Af en toe hebben wij een oudere pup of jong volwassen tibbie beschikbaar voor een liefdevol huis. Voor meer informatie of interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of neem een kijkje op de pagina puppies of herplaatsing. Als men bij ons een puppy wil kopen, willen wij eerst kennismaken met de toekomstige eigenaar bij ons thuis. Wij vinden het erg belangrijk dat men, voordat er een beslissing wordt genomen over het aanschaffen van een hondje, dit weloverwogen gebeurd en er een wederzijds vertrouwen tussen de nieuwe pupeigenaar en ons is.

 

Wij fokken af en toe een nestje en omdat wij niet het hele jaar door pups verwachten hanteren wij niet het hele jaar door een wachtlijst. Het is dus aan te raden om onze website regelmatig te raadplegen. Alleen op het moment dat wij een nestje pups verwachten houden wij een e-maillijst bij voor geïnteresseerden. Wij zijn lid van de Nederlandse Rasvereniging; de Pekingees & Dwergspanielclub.

 

Wij fokken op selectieve basis tibbies, voor ons bestaat dit uit af en toe een nestje fokken en alleen combinaties maken die voor onszelf interessant & uniek zijn. Het fokken van pups is voor ons een serieuze zaak en wij maken daarom ook steeds verschillende combinaties. Voor onze eigen reuen in huis geldt dat ze selectief worden ingezet. We maken veel gebruik van buitenlandse dekreuen en zo houden we een hele brede basis van lijnen in onze fokkerij.

Tibetaanse Spaniel Puppies

Onze puppies leven net als onze volwassen tibbies gewoon in huis, en onze pups worden in de huiskamer groot gebracht. Daarnaast vinden wij het belangrijk om onze pups ook goed te habitueren en te socialiseren, dit is namelijk belangrijk voor de latere ontwikkeling van de hond. Puppies zijn het meest gevoelig voor habituatie en socialisatie als ze tussen de 3 en 12 weken oud zijn. In deze periode is het leervermogen van een pup het grootst. Wij starten vanaf 3 weken in huis en in de tuin met habituatie en socialisatie. Zodra onze pups de 6 weken enting gehad hebben bij de dierenarts gaan ze vanaf dan regelmatig mee in de auto en bezoeken winkels, het treinstation, het bos of de zandvlakte en gaan ze ook mee op visite. Vanzelfsprekend krijgen onze puppies een stamboom met DNA certificaat mee van de Raad van Beheer en hebben ze een microchip. De door ons gefokte puppies brengen wij binnen Nederland (en soms ook buiten Nederland) weg naar hun potentiële eigenaren. Onze pups zijn dan diverse keren ontwormd en zijn up-to-date gevaccineerd en hebben een EU-paspoort met gezondheidsverklaring van de dierenarts en krijgen een koopcontract mee. Wij komen samen met de pup de huissituatie checken en als deze akkoord is wordt de koop definitief gesloten.

 

Wij adviseren onze toekomstige pup eigenaren ook om een (pup)training te volgen bij een erkende hondenschool die werkt op basis van beloning om goed gedrag te stimuleren. Omdat op deze manier trainen positief bijdraagt in de baas/hond combinatie. Het is dan ook erg belangrijk dat zowel de baas als de hond plezier aan de training heeft.

 

Let op: Wij verkopen geen pups op basis van alleen e-mail contact! De mail is een prima communicatie middel om ons te bereiken en voor een eerste kennismaking, zodat u gelijk een beeld kunt schetsen van u en uw woonsituatie. Wij vinden telefonisch contact over onze pups of de prijs een prettiger manier van communiceren.

 

Tenslotte willen wij u adviseren om geen tibbie via websites zoals marktplaats aan te schaffen dit om teleurstellingen te voorkomen. Neem liever een kijkje op de fokkerslijst van de rasvereniging deze fokkers testen zeker op gezondheid en hebben geldige ooguitslagen en knie-resultaten. U vindt bij de vereniging een fokker die voldoet aan uw wensen én aan alle gestelde eisen van de Raad van Beheer en de rasvereniging. Fokkers lid van verenigingen controleren en selecteren op gezonde ogen zonder de erfelijke ziektes zoals PRA en Cataract. 

 

Sandra & Maria

 

Tibetaanse Spaniel Puppies
Tibetaanse Spaniel Puppies