Over Ons

Wij zijn twee zussen Sandra & Maria, met een grote liefde voor Tibetaanse Spaniels (tibbies). We wonen met onze tibbies in een vrijstaand huis in het Drentse dorpje Nieuw-Amsterdam dichtbij Emmen. Onze tibbies leven als normale huishonden bij ons in huis en zitten gezellig met ons op de bank TV te kijken. Ook vinden onze tibbies het heerlijk om te wandelen door de bossen en over de heide en de zandheuvels. Aan het einde van het jaar 2000 hebben wij onze eerste Tibetaanse Spaniel aangeschaft. Naast onze beide drukke banen is onze grote liefde en hobby het fokken en showen van onze tibbies en daar gaat de meeste van onze vrije tijd inzitten. Het hebben van pups is voor ons een serieuze zaak maar tegelijkertijd de meest relaxende periode, niets is ontspannender dan puppies zien opgroeien en ontwikkelen en te trainen.

Tibetaanse spaniel Buster
Buster de Koggen

 Na een paar jaar alleen te hebben geshowd met tibbie reuen hadden we de nodige ervaring opgedaan over het ras en van wat wij zelf mooi en belangrijk vonden. In het jaar 2003 hebben we besloten om ook iets bij te dragen aan dit prachtige ras en hebben wij onze kennelnaam aangevraagd. In 2005 is ons eerste nest geboren. Het motto van onze fokkerij is "We have a dream". Wij proberen super rastypische tibbies te fokken met een lief & sociaal karakter.

 

 


Tibetaanse spaniel
Multi CH. Dedicated To Just Living My Life "Jamy"

Wij doen ons best om een brede basis van bloedlijnen te hebben en we fokken daardoor bijna alleen maar out-cross combinaties. Wij doen ons best om (erfelijke) gezondheids-problemen uit te sluiten in onze fokkerij en het fokken van sociale & gezonde tibbies is ons doel.

 We vinden het heerlijk om creatief te zijn met lijnen en het nakijken van stambomen om een zo breed mogelijke basis van bloedlijnen te hebben.

Wij blijven dan ook altijd zoeken naar interessante bloedlijnen in het buitenland met een variëteit aan kleuren en rastypische tibbies met goede gezondheids uitslagen. Onze eerste Scandinavische import is Multi Kampioen P’zazz Shylo from Sweden. Ons eerste import teefje is Nederlands Kampioen Chrystal Mountain Esperanza, een prachtige Black & Tan uit Finland. Shylo en Esra zijn samen gepensioneerd en zijn de meest geweldige huishonden ze konden niet zonder elkaar en is een super duo geweest.

Uit de combinatie van deze twee import's is onze reu D.T. Just Living My Life "Jamy" geboren, hij is inmiddels een gepensioneerde Multi Kampioen en heeft vele BOB's op naam en is drie jaar op rij in Nederland & Duitsland de meest winnende Tibbie geweest.

 

 

 


Tibetaanse Spaniel Blondy
Multi Ch. Samalyn English Maid, zoon Bristow, kleindochter Gemma

Kennel Dedicated To heeft de meest winnende tibbies sinds het jaar 2006 t/m heden en we zijn nog steeds bezig... In 2007 kregen we de mogelijkheid om een teefje uit Engeland te importeren. Haar naam is Kampioen Samalyn English Maid "Blondy" van fokker Mevr. Lena Simpson.

 

Blondy haar fokbasis was totaal nieuw voor ons en een echte aanwinst gebleken. Blondy heeft twee super rastypische ouders, met in haar lijnen nog meer prachtige Tibbies. We zijn dan ook erg dankbaar voor deze prachtige dame! In de loop der jaren hebben we een goede samenwerking opgebouwd met Engelse en Scandinavische fokkers en daar zijn we erg blij mee. We zijn erg tevreden over de combinatie van deze lijnen. Blondy haar zoon onze Bristow "Dedicated To Memories of a Lifetime" is de eerst Nederlandse Tibetaanse Spaniel die 2x Best in Groep heeft gewonnen. We moeten met name onze buitenlandse bevriende fokkers bedanken voor hun vertrouwen in onze fokkerij en voor de knappe reuen die we tot op heden hebben mogen lenen! Dit draagt bij aan onze brede basis van foklijnen en het maken van uitmuntende combinaties.

 

 


Wij showen onze honden met veel liefde en plezier, het showen draagt bij aan de bekendheid van het ras. Het showen laat tevens zien dat onze tibbies sociaal tegen mensen en andere honden zijn :-) We zijn erg trots op onze mooie en lieve tibbies en het showen heeft al vele uitmuntende show resultaten opgeleverd. Ook onze eigen gefokte tibbies doen het prima in de showring en behalen uitmuntende showresultaten en titels in binnen- en buitenland. Maar alleen kampioenstitels zegt niets over de gezondheid en het karakter van een hond.

 

Wij willen benadrukken dat wij niet fokken op kleuren of op het aantal titels want goede bloedlijnen en goede gezondheidsuitslagen gaan altijd voor! Wij testen al onze tibbies op de erfelijke gebreken die bekend zijn binnen het ras namelijk de oogziekte's PRA en Cataract en de knie afwijking Patella Luxatie. Al onze tibbies die we inzetten in de fok worden regelmatig gecheckt door de dierenarts op hun algehele gezondheid en hebben geen symptomen van erfelijke afwijkingen en zijn uitgebracht op diverse tentoonstellingen. Tevens worden onze tibbies sinds het jaar 2013 getest door middel van een DNA-test op het PRA-3 gen.

Tibetaanse spaniel
Bristow met zijn beker...

Onze kennelnaam “Dedicated To…” geeft aan hoe wij over onze honden denken! In 2005 heeft Sandra een speciale opleiding voor het Fokken van Rashonden gevolgd. Sandra heeft haar diploma van de studie Kynologische Kennis 1 (KK1) behaald. Maria is sinds april 2021 in het bezit van het diploma: Bewijs van Vakbekwaamheid Besluit Houders van Dieren - Honden en katten en hiermee voldoet onze kennel aan het besluit houders van dieren.

 

Wij fokken onder de door de Raad van Beheer gestelde regels. Wij zijn lid van de rasvereniging in Nederland en ook zijn wij lid van diverse Tibbie clubs in het buitenland. Wij updaten onze website regelmatig met vele foto's, shownieuws, en af en toe met pup info dus kom nog eens langs op deze website voor meer informatie of nieuwe foto's. Onze tibbies en pups zijn ook te volgen op Instagram met filmpjes en foto's.

 

Heeft u vragen en/of opmerkingen stel deze dan gerust aan ons.

 

Sandra & Maria

Dedicated To...

0591-55 50 35


Team Dedicated To January 2024
Team Dedicated To January 2024
Team Dedicated To Winner of Winners (WoW) Breeder Competition.
Team Dedicated To Winner of Winners (WoW) Breeder Competition.
Tibetaanse Spaniel Tibetan Spaniels Tibet Spaniel Puppy
Dedicated To Robby & Lexie
Tibetaanse Spaniel, Tibetan Spaniel, Tibet Spaniel
Team Dedicated To... in het midden vader Bristow, links zoon Robby en rechts dochter Gemma
Tibetaanse Spaniel, Tibetan Spaniel, Tibet Spaniel
Multi Kamp. Samalyn English Maid & Multi Kamp. Dedicated To I'm a Dutch Girl
Tibetaanse Spaniel, Tibetan Spaniel, Tibet Spaniel
Moeder Blondy & Zoon Bristow
Tibetaanse Spaniel Tibetan Spaniel
Zoon Robby & vader Bristow

Tibetaanse Spaniels, Tibetan Spaniel, puppies, Tibet Spaniel
Tibetaanse Spaniels, Tibetan Spaniel, Tibet Spaniel

Tibetaanse Spaniels, Tibetan Spaniel, Tibet Spaniel
Gemma, Jalo & Bristow
Tibetaanse Spaniels
Nessa & Gemma

Dedicated To... Tibetaanse Spaniels Tibetan Spaniels Tibet Spaniel
Robby
Tibetaanse spaniel pups, tibetan spaniel, tibet spaniel
Nessa & Bristow

Tibetaanse Spaniels Tibetan Spaniels
Dedicated To Robby & Bristow
Tibetaanse Spaniels, Tibetan Spaniel, Tibet Spaniel
Dochter Brista met vader Bristow
Tibetaanse Spaniels, Tibetan Spaniel, Tibet Spaniel
Jamy & Lexie